IF Metalls a-kassa

IF Metalls arbetslöshetskassaJobbar du inom industrin som industriarbetare av något slag? Isåfall så är det IF Metalls a-kassa du skall bli medlem i om du vill ha en arbetslöshetsförsäkring. Som namnet på a-kassan antyder så finns ett samarbete mellan kassan och fackförbundet IF Metall. IF Metalls a-kassa är dock en egen juridiskt person och därmed fristående från fackförbundet. Eftersom det inte ingår inkomstförsäkring i fackförbundet IF Metall så är det smart att lägga till en inkomstförsäkring till denna a-kassa så att du försäkrar hela din lön vid arbetslöshet.

IF Metalls a-kassa avgift

139 kr/månad. 129 kr/mån för medlemmar i fackförbundet IF Metall.

IF Metalls a-kassa kontaktinformation

Adress för kassakort:
IF Metalls a-kassa, FE 67, 930 87 Arjeplog

Adress för övriga handlingar:
IF Metalls a-kassa, FE 67, 930 88 Arjeplog

Telefon:
0771-28 00 29

Hemsida:
http://www.ifmetall.se/akassan

42 thoughts on “IF Metalls a-kassa

 1. Fredri

  Hej
  Jo, jag har lite funderingar över a-kassan/ersättning.. Om man drivit enskild firma i minst 1år och är med i småas a-kassa (småföretagarnas a-kassa) med en ungefärlig årsinkomst på ca 300000kr (2015)
  och sedan skaffar FA-skatt (2016) för att bli anställd hos annan arbetsgivare men samtidigt vill driva sin enskildafirma på lägre intensitet.. Vilken a-kassa och d.yl? Har själv inte lyckats söka fram rätt information..
  Tacksam för ett ”bra” svar som kan hjälpa till på vägarna

  1. Jesper

   Hej Fredri
   Du kan ansluta dig till Alfakassan, där kan du vara med oavsett yrke och oavsett om du är företagare eller anställd.
   Mvh
   Jesper

 2. Marcus

  Hejsan. jag är för tillfället medlem i IF-Metalls fackförbund och betalar därigenom in till a-kassan.
  Men jag funderar på att gå ur facket och undrar hur jag gör med betalningar in till a-kassan. Mvh Marcus

  1. Agnes

   Hej Marcus

   Det går bra att endast vara medlem i a-kassan. Du kontaktar då fackförbundet IF metall och meddelar att du önskar gå ur där.

   Mvh
   Agnes

 3. Niklas

  Jag har precis börjat jobba som Bilmekaniker,vilken A kassa ska jag då välja ?
  och viket nummer ska man ringa för att gå med i just den A-kassan >?

 4. Emma

  Hej, jag är timvikarie inom vården och undrar eftersom min lön är rörlig, kommer jag att få ut en viss procent av lönen när jag varit medlem i a kassan i 12 månader och vilken a-kassa ska jag vända mig till, och även ingår inkomstförsäkring eller är det någon man ska söka vid sidan om?

  1. Torbjörn

   Hej Emma

   För ersättningsrelaterade frågor så ber vi dig prata direkt med a-kassan.
   Om du jobbar som timvikarie inom vården så kan du vända till Kommunalarbeternas a-kassa. Här kommer en länk http://www.kommunalsakassa.se/ . Om du även går med i fackförbundet KOmmunal så ingår en inkomstförsäkring och om du hellre vill teckna en privat inkomstförsäkring så kan du göra en offertförfrågan här http://www.xn--inkomstfrskra-kfb1y.se/.

   Mvh
   Torbjörn

 5. Allen

  Hej,

  Jag har fått jobb som svetsare? vilken a-kassa är bäst att välja? en fråga till, jag har fått jobb för 6 månadeer bara, är det lönt att betala a-kassa när man endast har jobb 6 mån och har man rätt till ngn utbetalning?

  1. Ola

   Hej Allen

   Du kan vända dig till IF Metalls a-kassa. För ersättningsrelaterade frågor så bör du ta direkt kontakt med a-kassan. Kontaktuppgifter har du ovan.

   Mvh
   Ola

Kommentarer är stängda.