Livsmedelsarbetarnas a-kassa

Livs a-kassaOm du jobbar inom livsmedelsindustrin inom exempelvis konditori, bageri, slakteri, kafferosteri, glassfabrik, mejeri, charkuteri, godisfabrik eller konservfabrik så är det Livsmedelsarbetarnas a-kassa du skall vända dig till för att få en grundtrygghet genom arbetslöshetsförsäkringen. Vidare så har denna a-kassa ca 32 000 medlemmar och har minskat något de senaste åren. För att få ersättning från a-kassan så skall du i regel ha jobbat minst 17 timmar i veckan samt vara till arbetsmarkandens frösforfogande genom att du är inskriven hos arbetsförmedlingen som arbetssökande. Om du önskar öka ditt skydd vid arbetslöshet så är det smart att teckna en inkomstförsäkring utöver Livs a-kassa.

Livsmedelsarbetarnas a-kassa avgift

130 kr/mån

Livsmedelsarbetarnas a-kassa ansökningsblankett

-> Ansökningsblankett 

Livsmedelsarbetarnas a-kassa kontaktuppgifter

Adress:
Livsmedelsarbetarnas arbetslöshetskassa, Upplandsgatan 3, Box 1156, 111 81 Stockholm

Skicka handlingar till:
Livs a-kassa, FE 10, 930 88 Arjeplog

Telefon:
08-796 29 90

E-mail:
akassa@livs.se

Hemsida:
http://www.livs-akassa.se/

10 thoughts on “Livsmedelsarbetarnas a-kassa

 1. Nalle

  Hej. Om man är medlem i livsmedel fackförbund, betyder det automatiskt att man har rätt till deras a-kassa eller måste det ansökas enskilt?

  Svara
  1. Kalle

   Hej Bekim

   A-kassa är en generell benämning på alla a-kassor. Alfakassan är en specifik a-kassa som man kan ansluta sig till oavsett bransch.

   Mvh
   Kalle

   Svara
 2. Johanna

  Om man jobbar som assistent åt en konditor som bloggar och gör magasin och man är med och bakar., är med på foton spm modell och är allt i allo, vilken a-kassa passar då? Med vänlig hälsning, Johanna

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *