Småföretagarnas a-kassa

Småföretagarnas a-kassaSmåföretagarnas a-kassa är en nischad a-kassa frö småföretagare. A-kassan förkortas SmåA och är sveriges största för just småföretagare med cirka 123 000 medlemmar. Denna kassa har också ökat de senaste åren och har en ganska låg avgift. Förutom själva företagaren (i ett litet eller medelstort företag) så kan även dennes familjemedlemmar bli medlem. För att komplettera arbetslöshetsförsäkring och försäkra hela lönen så räcker det dock inte med bara a-kassan utan då krävs även en inkomstförsäkring.

SmåA avgift

159kr/månad

SmåA ansökningsblankett

-> Ansökningsblankett 

SmåA kontaktuppgifter

Postadress:
Småföretagarnas arbetslöshetskassa, Box 6057, 102 31 Stockholm

Besöksadress:
Klara Södra Kyrkogata 1, Stockholm

Telefon:
08-723 44 00

E-mail:
info@smakassa.se

Hemsida:
http://www.smakassa.se/

9 thoughts on “Småföretagarnas a-kassa

 1. Jeno Sölétormos

  Jag är trädgårdsmästare och jag har ett registrerat privat företag. Min månatliga bruttoinkomst är ca. 50.000 kr. Jag har betonat att jag på grund av någon olycka eller sjukdom inte kan arbeta och generera inkomst. Vilken försäkring ska jag göra för att se till att jag kan få en ”lön” när jag kanske inte kan arbeta under en tid? Mvh, Jenö

 2. mattias

  Hej är medlem i byggnadsarbetarnas a-kassa, ska snart starta eget inom samma bransch, enskild firma och utan anställda. Kan jag fortsätta vara med i byggnads a-kassa eller är det småa som gäller?

  1. Ola

   Hej mattias

   Om du jobbar som målare kan du kvarstå i Byggnadsarbetarnas a-kassa, i annat fall bör du höra med Småföretagarnas a-kassa.

   Mvh
   Ola

 3. Sandra

  Hejsan! Jag skulle vilja byta från Kommunals a-kassa til er. Ska jag ansöka till er innan jag går ur kommunal? så det inte blir något glapp tänker jag? Eller hur funkar det? MVH/Sandra

  1. Olof

   Hej Sandra

   Du bör ta kontakt med båda a-kassorna så hjälper de dig så att det inte blir något glapp.

   Mvh
   Olof

 4. Forsberg

  Får man vara med i SmåA om man har FA skattsedel?
  Är anställd och har enskild firma som jag jobbar med på övrig tid.

  1. Olof

   Hej Forsberg

   För att få svar på din fråga så bör du ta direktkontakt med a-kassan via kontaktuppgifterna ovan.

   Mvh
   Olof

 5. mp

  Hej gick me hos er31/12 skulle kontakta er för har ångrat mig för blir anställd nu och har kvar min vanliga akassa. Det var inte lätt att hitta er och kontakta er via Internet känns så där. Mvh Mange.

Kommentarer är stängda.