Sveriges arbetares a-kassa

SAAKDetta är en a-kassa med relativt gamla anor då den startades 1954. I de flesta fall så förkortas den SAAK och denna kassa är relativt liten med cirka 6500 medlemmar. Den har även misnkat i medlemsantal de senaste åren vilket kan bero på den relativt höga medlemsavgiften. Ett medlemskap i SAAK kan vilken arbetare som helst teckna, även ensamföretagare är välkomna. Som företagare får du dock inte bli medlem om du har anställda.
Många som är med i SAAK är även medlem i fackförbundet Syndikalisterna. Hos Syndikalisterna ingår dock ingen inkomstförsäkring varför det kan vara tryggt att teckna en privat inkomstförsäkring istället.

SAAK avgift

135 kr/mån. Du kan betala avgiften via autogiro.

SAAK ansökningsblankett

-> Ansökningsblankett

SAAK kontaktuppgifter

Besöksadress:
Sveavägen 98, 4 tr, Stockholm

Postadress:
SAAK, Box 6507, 113 83 Stockholm

Telefon:
08-545 912 50

Fax:
08-545 912 59

Hemsida:
http://www.saak.se/index.html

4 thoughts on “Sveriges arbetares a-kassa

 1. ediae osayi edwin

  Jag jobba som tidning budet med väst svenska distribution. Jag vill gilla att vet vilken a-kassa bäst för mig att ansökan för medlem.
  tack
  mvh
  ediae osayi edwin

 2. Mikael

  Jag har extremt goda erfarenheter av SAAK jämfört med andra a-kassor jag varit med i. Det är gott bemötande, och dessutom blir man stolt av att vara med i en a-kassa där man tillsammans med alla andra medlemmar röstar fram de som sitter på ansvarsposter i organisationen. Demokratiskt, även om den naturligtvis också måste lyda under a-kassornas gemensamma regelsystem (som man ju kan tycka lite olika mycket om).

 3. Philip

  Hej! Jag är 20 år och jobbar i en fabrik som timanställd (ca 38 timmar i veckan), har jobbat där över ett år och tänker fortsätta ett tag till. Vilken typ av A-kassa ska jag välja?

  1. Olof

   Hej Philip

   Många som jobbar i fabrik är medlem i IF Metalls a-kassa, så du kan höra med dem om du kan gå med där. I annat fall så kan du alltid gå med i Alfakassan (där kan man gå med oavsett vilket yrke man har).

   Mvh
   Olof

Kommentarer är stängda.