Lärarnas a-kassa

Lärarnas arbetslöshetskassaLärarnas a-kassa är en relativt stor a-kassa med cirka 175 000 medlemmar. Medlemmarna utgörs av anställda med yrken såsom studie eller yrkesvägledare, lärare, kyrkomusiker eller skolledare. Även om du inte jobbar inom dessa yrkeskategorier så kan du bli medlem i Lärarnas a-kassa om du är medlem i fackförbunden Lärarförbundet eller SFHL. Du kan även bli medlem om du studerar. Om du är medlem i en annan a-kassa så kan handläggarna på Lärarnas a-kassa hjälpa dig att byta till Lärarnas a-kassa, om du så önskar. Ett tips är att även komplettera denna a-kassa med en prisvärd inkomstförsäkring.

Lärarnas a-kassa avgift

130 kr/mån.  Du kan betala via autogiro, E-faktura, inbetalningskort eller via din fackförbundsavgift.

Lärarnas a-kassa ansökningsblankett

-> Ansökningsblankett 

Lärarnas a-kassa kontaktuppgifter

Skicka handlingar till:
Lärarnas a-kassa inläsningen, Box 120 01, 102 21 Stockholm

Telefon:
0770-33 00 10

E-mail:
Länk till formulär 

Hemsida:
http://www.lararnasakassa.nu/

9 thoughts on “Lärarnas a-kassa

 1. Carola

  Hej!
  Jag jobbar som timanställd på två helt olika arbetsplatser:
  1. Vikarie inom förskola samt skola på vikarieförmedlingen inom jönköpings kommun.
  2. Idrottens Bingohall i Huskvarna, de har kollektivavtal.

  Jag har hittat en a kassa som passar timanställning på bingohallen, men ingen till kommunen ännu (funderat på unionen eller lärarnas a kassa men månadsavgiften skiljer)
  Behöver man vara med i två a kassor eller räcker en? Isåfall bör man då ansluta sig till en a kassa med lägst månadsavgift eller påverkar månadsavgiften den ersättningen man kommer att få?

  Tacksam för svar.

  1. Agnes

   Hej Carola

   Du behöver endast vara medlem i en a-kassa. Så enklast för dig är förmodligen att du kontaktar din nuvarande a-kassa och hör med dem om du kan kvarstå som medlem givet din arbetssituation.

   Mvh
   Agnes

 2. Eva

  Jag blev arbetslös i januari 2010. Har fortfarande c:a 90 dagar kvar av första perioden. Har fått bra jobb heltid, i perioderna:
  26/3 2012 – 15/6 2012
  30/7 2012 – 30/6 2013
  28/8 2012 – 31/12 2013 som kommer att vara slutdato.

  I mellanrummen har jag fått akassa, men i det första mellanrummet fick jag visst nån karensvecka också, men varför då egentligen?

  Fick i somras veta att när 70 dagar är kvar cirka så kommer jag att prövas för en ny arbetslöshetsperiod.

  Allt talar för att jag är berättigad till det eller hur? Men kommer den att beräknas på min gamla lön eller på min nya? Och fortfarande så är det ju heltid jag jobbat i perioderna och jag får väl ingen nedsättning för tid, jag har ju jobbat heltid i 18 månader sammanlagt.

  Kan det berättiga till att jag räknas som helt Ny arbetslös?

 3. Kristina

  Hej,
  jag började ett jobb på ett universitet som programme assistant, men jag lärar inte studenter, gör administrativa uppgifter mer. Är det rätt a-kassa för mig?
  Är det möjligt att anmäla mig till a-kassa med passerade startdatum, t.ex. första augusti 2013?

  Svara till min e-post, tack.

 4. Nina

  Hejsan!
  Jag har ett längre vikariat på en förskola och vill gärna gå med i A-kassan. Vem kan jag ringa/maila som kan svara på mina frågor?

  1. Olle

   Hej Nina,

   Enklast är om du kontaktar Lärarnas a-kassa på 0770-33 00 10 så hjälper de dig med frågor och ansökan.

   Lycka till!

 5. Sylvia Petersson

  Jag vill bara vara med i A-kassan
  och det kostar väl bara 100:-/månaden. Kan jag bara ringa LF o meddela att jag går ur fackföreningen, blir jag med detta meddelande automatisk medlem i A-kassan?

  Då jag arbetat som lärare under 22 år men inte har behörigheten samt inte har tillsvidaretjänst utan får bara en termin i taget med 40-timmarstjänst ser jag att facket inte kommer att hjälpa mig om jag behöver, ser därför ingen anledning att vara medlem.

  1. Sara

   Hej Sylvia,

   Jag du kan var medlem i a-kassan enbart om du så önskar. Då tar du kontakt med ditt fackförbund och meddelar dem ditt utträde.

Kommentarer är stängda.