Alfa-kassan

Alfa-kassanAlfa-kassan är ett komplement till de övriga a-kassorna i Sverige som är inriktade på bransch. Alfa-kassan är branschoberoende och strävar efter att fler på arbetsmarknaden skall få tillgång till den en arbetslöshetsförsäkring. Alfa-kassan grundades 1 januari 1998 av Arbetslöshetskassornas Samorganisation, SO.

Om du vill ha en ökad trygghet vid arbetslöhet så skall du teckna en inkomstförsäkring.

Alfa-kassan är:
– Öppen för alla yrkesgrupper
– Öppen för både företagare och anställda
– Är fristående från fackförbund och andra intresseorganisationer
– Betalar ut både grund och inkomstrelaterad ersättning till anslutna
– Betalar även ut grundersättning till den som inte är med i en a-kassa
– Du måste någon gång ha jobbat i Sverige för att ansluta dig

Alfa-kassan avgift

Avgift: 150 kr/mån, via inbetalningskort, autogiro eller e-faktura.

Alfa-kassan ansökningsblankett

-> Ansökningsblankett 

Alfa-kassan kontaktuppgifter

Telefon:
0771-55 00 99, välj 4 (öppetider Måndag-Fredag 8-12)

Talsvar:
0771-55 00 99

E-post:
post@alfakassan.se

Postadress:
Arbetslöshetskassan Alfa
827 82 Ljusdal

Hemsida:
www.alfakassan.se

34 thoughts on “Alfa-kassan

 1. Josefin

  Jag är just nu med i handels akassa. Jag jobbar idag som tryckare/ alternativt lagerarbetare. Vilken akassa passar bäst?

 2. Karolina

  Hej. Jag är anstäld i kommunen som vårdbiträde. Jag hade borjat vård och omsorg program, men jag hade gjört paus i min utbildningen. Vilken a-kassa passar? Är det alfa-kassa?

  1. Jan

   Hej Karolina
   Alfakassan kan du vara medlem i då alla kan vara medlem i den oavsett yrke. Även Kommunalarbetarnas a-kassa kan vara ett alternativ för dig.

 3. Lars Ånséhn

  Hej! Jag är fordontekniker och är medlem hos alfakassan, Det dök upp något förvirring för oss. Att alfakassan är en komplement till a-kassa. Hur menas det? Kan man vara medlem hos en a-kassa som ex. IF Metall och ha alfakassan samtidigt?

  1. Jan

   Hej Lars
   IF Metalls a-kassa och Alfakassan är två olika a-kassor och du väljer själv vilken du vill vara medlem i. Du behöver inte vara medlem i båda två samtidigt då det är onödigt att betala dubbla avgifter.

 4. Husain.Ali

  Hej .jag varit medlem hos dig (a kasan) jag vet är det kvar eller inte .Jag börjar jobb och vill bli forsätta medlem hos dig (a kasan ).Jag heter Husain .Ali 197803119218 .jag behöver hjalp att hur man kan göra.tack.

  1. Jesper

   Hej Husain.Ali
   Enklast är om du tar kontakt med a-kassan så kan de skicka ansökningsblanketter.
   Mvh
   Jesper

 5. Olle Rosén

  Hej , jag jobbar inom svenska kyrkan som vaktmästare, min tjänst går ut i oktober och då är min fråga om jag har rätt till att få någon ersättning, jag började jobba här den 29 mars.

  mvh Olle

  1. Jesper

   Hej Olle Rosén

   Vi kan inte svara på individuella ersättningsrelaterade frågor så enklast är om du tar kontakt med din a-kassa för svar på denna fråga.

   Mvh
   Jesper

 6. Sergii

  Hej! Jag jobbar som produktionschef hos Filtair Aps. Vi producera och sälja luftfiltrar till olika ventilation systemet. Från den 1 maj jag blir arbetslös.Vilket a-kassa ska jag tillhöra? Tack!

Kommentarer är stängda.