Sveriges arbetares a-kassa

SAAKDetta är en a-kassa med relativt gamla anor då den startades 1954. I de flesta fall så förkortas den SAAK och denna kassa är relativt liten med cirka 6500 medlemmar. Den har även misnkat i medlemsantal de senaste åren vilket kan bero på den relativt höga medlemsavgiften. Ett medlemskap i SAAK kan vilken arbetare som helst teckna, även ensamföretagare är välkomna. Som företagare får du dock inte bli medlem om du har anställda.
Många som är med i SAAK är även medlem i fackförbundet Syndikalisterna. Hos Syndikalisterna ingår dock ingen inkomstförsäkring varför det kan vara tryggt att teckna en privat inkomstförsäkring istället.

SAAK avgift

125 kr/mån. Du kan betala avgiften via autogiro.

SAAK ansökningsblankett

-> Ansökningsblankett

SAAK kontaktuppgifter

Besöksadress:
Sveavägen 98, 4 tr, Stockholm

Postadress:
SAAK, Box 6507, 113 83 Stockholm

Telefon:
08-545 912 50

Fax:
08-545 912 59

Hemsida:
http://www.saak.se/index.html

2 reaktion på “Sveriges arbetares a-kassa

 1. Philip

  Hej! Jag är 20 år och jobbar i en fabrik som timanställd (ca 38 timmar i veckan), har jobbat där över ett år och tänker fortsätta ett tag till. Vilken typ av A-kassa ska jag välja?

  Svara
  1. Olof

   Hej Philip

   Många som jobbar i fabrik är medlem i IF Metalls a-kassa, så du kan höra med dem om du kan gå med där. I annat fall så kan du alltid gå med i Alfakassan (där kan man gå med oavsett vilket yrke man har).

   Mvh
   Olof

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *