Svensk handels och arbetsgivarnas a-kassa

SHASvensk handels- och arbetsgivarnas a-kassa förkortas SHA och är en a-kassa för företagare och deras närstående. Det spelar ingen roll inom vilken bransch du är verksam då SHA kan försäkra alla medlemmar inom alla branscher. Vidare så samarbetar denna arbetslöshetskassa med organisationerna Företagarna, Svensk handel, Svensk Näringsliv samt Svenskt Service-handel och Fast Food. Med cirka 16 000 medlemmar så är denna a-kassa betydligt mindra än exempelvis SmåA som också riktar sig till företagare. Möjligen kan det bero på att avgiften är ungefär dubbelt så hög hos SHA. Om du behöver öka din försäkring avseende din lön så rekommenderas att du även tecknar en inkomstförsäkring.

SHA avgift

129 kr/månad

SHA ansökningsblankett

-> Ansökningsblankett

SHA kontaktuppgifter

Besöksadress:
Luntmakargatan 46, Stockholm

Postadress:
SHA, 105 61, Stockholm

Telefon medlemsärenden:
08-506 471 32

Telefon ersättningsärenden:
08-506 471 10

Växel:
08-506 471 00

E-mail:
akassan@akassan.com

Hemsida
http://www.akassan.com/

 

6 thoughts on “Svensk handels och arbetsgivarnas a-kassa

  1. Jens

   Hej fredrik

   Tack för din kommentar. Detta är en portal som kan ge vägledning till vilken a-kassa man kan vända sig till. För ersättningsrelaterade frågor så måste man ta kontakt med en handläggare hos a-kassan.

   Mvh
   Jens

   Svara
 1. Veronika

  Hej!
  Jag och min sambo har bott i Oslo de sista 7 åren, i maj ska vi flytta tillbaka till Sverige då vi har fått en dotter. Vi har en del sparpengar och satsar ju förstås på att få jobb så fort som möjligt båda två, men vad gör vi om vi inte hittar några jobb? Jag har förstått det som att man inte kan få någon som helst hjälp ekonomiskt om man har bott utanför Sverige i mer än 6 år, stämmer det? Blir lite rädd för att man står där utan några pengar alls när sparpengarna eventuellt har tagit sllut? Har vi några rättigheter när det kommer till pengar från A-kassan? Vi har ju inte jobbat i Sverige på många år, finns det något samarbete med norsk a-kassa (NAV) osv?
  Tacksam för svar.
  Mvh/ Veronika

  Svara
 2. Sebastian

  Hej!

  Jag arbetar tillsvidare som butiksbiträde på en liten videobutik i Alvik. Nyligen har andra butiker i kedjan stängts ner, och jag är orolig över att något liknande ska inträffa med vår butik. Hur länge måste jag vara med i a-kassan, innan jag får ersättning (om jag nu skulle bli uppsagd), och vilken kassa är det jag ska ansöka till?

  Tack på förhand!

  Svara
  1. Yngve

   Hej Sebastian

   Du kan höra med Handelsanställdas a-kassa alternativt Alfakassan. För frågor kring villkor och ersättning så ber vi dig prata direkt med a-kassan.

   Mvh
   Yngve

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *